Chirurgie traumatisme faciale

Chirurgie traumatisme faciale

 

Chirurgie Traumatisme Faciale – Ce trebuie să știți despre traumatismele faciale?

Ce este traumatismul facial?

Chirurgia traumatisme faciale se ocupă cu diagnosticul și tratamentul leziunilor provocate de accidente, căderi, leziuni sportive, accidente la locul de muncă, accidente rutiere și, din păcate, violență interpersonală.

Dacă ați suferit o lacerație la nivelul feței sau al gurii sau v-ați fracturat un os facial, medicul de urgență, medicul de familie sau dentistul vă va trimite la Dr. Mihail Radzichevici, specialist în chirurgie traumatisme faciale.

Aceasta include fracturi ale mandibulei (maxilarul inferior), maxilarului (maxilarul superior), oaselor nazale (nasul), zigomului (pomeții), orbitei (orbita ochiului) și osului frontal (fruntea).


Care sunt simptomele traumatismele faciale?

Simptomele variază în funcție de localizarea leziunii, iar tratamentul specializat de chirurgie traumatisme faciale este esențial pentru recuperare.

De exemplu, fracturile mandibulei au adesea ca rezultat:

  • O malocluzie (dinții nu se întâlnesc corect);
  • Paraestezie (senzație alterată) care afectează buza inferioară, bărbia și dinții inferiori;
  • Sângerări și lacerații în interiorul gurii;
  • Dinți slăbiți și mobili.

Acest lucru este în contrast cu fracturile zigomului și ale orbitei, care pot avea ca rezultat:

  • Diplopie (vedere dublă);
  • Parastezalitate care afectează obrazul, nasul și dinții superiori;
  • Depresiune malară vizibilă (aplatizare a pomeților);
  • Enoftalmie (un ochi adâncit).

 

CUM SE TRATEAZĂ TRAUMATISMELE FACIALE?

La consultația inițială, Dr. Mihail Radzichevici, specialist în chirurgie traumatisme faciale, va face o anamneză amănunțită, va efectua o examinare completă și va analiza orice radiografii sau tomografii computerizate pe care stomatologul sau medicul dumneavoastră de familie le-ar fi putut da. El vă va sfătui dacă sunt necesare investigații suplimentare.

În cadrul consultației de chirurgie traumatisme faciale, Dr. Mihail Radzichevici vă va explica opțiunile pentru gestionarea chirurgicală a afecțiunii dumneavoastră și va discuta în profunzime despre procedură și orice riscuri asociate. De asemenea, vă va sfătui la ce să vă așteptați în perioada postoperatorie.

CE PRESUPUNE CHIRURGIA TRAUMATISMELOR FACIALE?

Tratamentul leziunilor faciale variază în funcție de gravitatea leziunii. Lacerațiile sunt tratate cu debridarea (spălarea și curățarea) rănii și închiderea cu copci.

Fracturile faciale necesită adesea o reducere deschisă (realinierea oaselor) și o fixare internă (stabilizarea oaselor la locul lor cu plăci de titan, plasă și șuruburi). Acest lucru este valabil mai ales dacă există o malocluzie, o deformare vizibilă sau o deficiență funcțională.

UNDE VA FI EFECTUATĂ INTERVENȚIA CHIRURGICALĂ?

Dacă ați suferit o mică lacerație la nivelul gurii sau al feței, care nu este asociată cu alte leziuni, este posibil să aveți opțiunea de a vă efectua intervenția în ziua consultului inițial. Aceasta va fi efectuată sub anestezie locală cu injecții pentru a amorți gingiile sau pielea, astfel încât să nu simțiți niciun disconfort.

Cu toate acestea, cel mai adesea, este necesar ca procedura să fie efectuată în spital, sub anestezie generală. Veți dormi pe toată durata procedurii. Veți fi internat în ziua intervenției și, de obicei, veți fi externat a doua zi, după ce veți fi examinat de Dr. Mihail Radzichevici.

CÂT DUREAZĂ RECUPERAREA DUPĂ OPERAȚIE?

Unele leziuni, cum ar fi fracturile maxilarului, pot necesita un tratament specializat în chirurgie traumatisme faciale și impun menținerea unei diete moi, fără mestecare, pentru o anumită perioadă după operație. De asemenea, va trebui să evitați sporturile de contact pentru a preveni complicațiile postoperatorii. Această restricție durează, de obicei, între patru și opt săptămâni, oferind suficient timp pentru vindecarea oaselor.

Dr. Mihail Radzichevici, specialist în chirurgie traumatisme faciale, vă va explica orice instrucțiuni postoperatorii specifice, relevante pentru leziunea dumneavoastră, atât în cadrul consultației, cât și după operație.

10 întrebări și răspunsuri frecvente în chirurgia traumatismelor faciale

Chirurgia traumatismelor faciale este specialitatea medicală dedicată tratării leziunilor sau leziunilor severe ale feței, gâtului și capului.

Chirurgia traumatismelor faciale poate trata leziuni traumatice ale maxilarelor, nasului, pomeților, bărbiei, ochilor, urechilor și alte zone ale feței și capului.

Complicațiile leziunilor traumatice ale feței pot include infecții, sângerări, umflături, deformări și pierderea temporară sau permanentă a vederii, auzului sau gustului.

Riscurile chirurgiei traumatismelor faciale includ infecții, sângerări, cicatrici, reacții alergice la anestezie și reacții nefavorabile la materialele utilizate în chirurgie.

Pentru chirurgia traumatismelor faciale se folosesc anestezii locale, regionale sau generale, în funcție de tipul și gravitatea leziunii.

După operația traumatismului facial, pacientul poate fi sfătuit să poarte un bandaj sau un panou facial pentru a proteja zona restaurată și să ia medicamente pentru a preveni infecțiile și pentru a ajuta la o recuperare mai rapidă.

Rezultatele chirurgiei traumatismelor faciale depind de tipul leziunii și de gradul de complexitate al procedurilor chirurgicale, dar în general pot include restaurarea formei, funcționalității și esteticii feței.

Costurile unei intervenții chirurgicale a traumatismelor faciale pot varia în funcție de metoda chirurgicală folosită și de complexitatea procedurii.

Înainte de o intervenție chirurgicală a traumatismelor faciale, pacientul trebuie să își informeze medicul despre istoricul medical, să ia medicamentele prescrise și să respecte instrucțiunile medicului.

În timpul unei intervenții chirurgicale a traumatismelor faciale, medicii iau masuri de precauție, cum ar fi folosirea echipamentului medical adecvat și a materialelor sterile, respectarea normelor de igienă și luarea tuturor măsurilor necesare pentru a preveni infecțiile.

Mai multe informații despre chirurgie traumatisme faciale găsiți și aici sau puteți reveni pe prima pagină.

Au fost utile informațiile despre chirurgie traumatisme faciale?

Tipuri de operații

Chirurgie dentoalveolară

Detalii

Îndepărtarea maselelor de minte

Detalii

GREFA OSOASĂ SAU IMPLANTUL DE OS

Detalii

Ce spun clienții noștri despre chirurgie traumatisme faciale

Medicii chirurgi Natalia si Mihail au fost profesionisti și foarte amabili, iar procedura a fost rapidă și fără probleme. Am primit îngrijirea și suportul pe care le-am așteptat atât de mult.

Rezultatul operației a fost mai bun decât m-am așteptat și am fost foarte mulțumit de rezultat. M-am simțit în siguranță și îngrijit în fiecare pas al procesului de restaurare al maxilarului.

A fost o experiență pozitivă și recomand cu căldură această clinică pentru oricine are de trecut prin o astfel de procedură.

Ioan Juravle

Operație reconstrucție maxilar