Deoarece implanturile oferă puncte de fixare fermă pentru protezele dentare, acestea pot ajuta la rezolvarea problemelor ridicate de protezele și punțile tradiționale.
Mulți pacienți au raportat că implanturile dentare sunt mai confortabile, mai convenabile și mai atractive decât protezele dentare pe care le purtau anterior.
De asemenea, aceștia raportează puține probleme atunci când mănâncă și vorbesc. Mușcatul și mestecatul sunt foarte asemănătoare cu mușcatul și mestecatul cu dinții normali. Structura de bază este formată din dispozitivul de fixare a implantului și proteză.
CE PRESUPUNE OPERAȚIA DE IMPLANT DENTAR?
Dr. Mihail Radzichevici va face o incizie pentru a vă deschide gingiile. Implantul este apoi introdus în osul maxilarului cu ajutorul unor tehnici și instrumente speciale.
Incizia se închide cu copci dizolvabile. Aceste copci se dizolvă în decurs de până la trei săptămâni.
Osul care înconjoară implantul este lăsat să se vindece timp de până la șase luni.
După vindecare, se introduce un „pilon” prin gingii și în implant. Acest lucru se poate face sub anestezie locală. Pivotul este fundația, suportul sau conectorul pentru proteză. Gingiile din jurul pilonului sunt lăsate să se vindece timp de câteva săptămâni. În cazul în care osul este adecvat, pilonul poate fi introdus în același timp cu implantul.
Medicul dumneavoastră stomatolog sau protetician va începe apoi să lucreze la proteză. Proteza poate fi fixată pe implant cu ciment sau cu șuruburi, astfel încât să nu fie detașabilă. Sau poate fi fixată într-un mod care să permită scoaterea ei pentru curățare.
Pentru unele persoane, Dr. Mihail Radzichevici poate recomanda anestezia generală, adică adormitul pe durata operației. Anestezia generală este administrată de un anestezist specializat.
Anestezia generală poate fi preferată la persoanele care:
- Vor avea implanturi inserate în maxilarul inferior, maxilarul superior sau în ambele;
- Nu doresc să rămână treji în timpul operației;
- Vor avea nevoie de grefe osoase majore.