Implanturi dentare

Persoanele cărora le lipsesc dinții pot beneficia de tehnici care permit implantarea fermă a dinților artificiali în gură. Tehnicile variază de la înlocuirea unui dinte lipsă până la înlocuirea majorității dinților din maxilarul superior și inferior.

Deoarece implanturile oferă puncte de fixare fermă pentru protezele dentare, acestea pot ajuta la rezolvarea problemelor ridicate de protezele și punțile tradiționale.

Mulți pacienți au raportat că implanturile dentare sunt mai confortabile, mai convenabile și mai atractive decât protezele dentare pe care le purtau anterior.

De asemenea, aceștia raportează puține probleme atunci când mănâncă și vorbesc. Mușcatul și mestecatul sunt foarte asemănătoare cu mușcatul și mestecatul cu dinții normali. Structura de bază este formată din dispozitivul de fixare a implantului și proteză.

CE PRESUPUNE OPERAȚIA DE IMPLANT DENTAR?

Dr. Mihail Radzichevici va face o incizie pentru a vă deschide gingiile. Implantul este apoi introdus în osul maxilarului cu ajutorul unor tehnici și instrumente speciale. 

Incizia se închide cu copci dizolvabile. Aceste copci se dizolvă în decurs de până la trei săptămâni.

Osul care înconjoară implantul este lăsat să se vindece timp de până la șase luni.

După vindecare, se introduce un „pilon” prin gingii și în implant. Acest lucru se poate face sub anestezie locală. Pivotul este fundația, suportul sau conectorul pentru proteză. Gingiile din jurul pilonului sunt lăsate să se vindece timp de câteva săptămâni. În cazul în care osul este adecvat, pilonul poate fi introdus în același timp cu implantul.

Medicul dumneavoastră stomatolog sau protetician va începe apoi să lucreze la proteză. Proteza poate fi fixată pe implant cu ciment sau cu șuruburi, astfel încât să nu fie detașabilă. Sau poate fi fixată într-un mod care să permită scoaterea ei pentru curățare.

Pentru unele persoane, Dr. Mihail Radzichevici poate recomanda anestezia generală, adică adormitul pe durata operației. Anestezia generală este administrată de un anestezist specializat. 

Anestezia generală poate fi preferată la persoanele care:

  • Vor avea implanturi inserate în maxilarul inferior, maxilarul superior sau în ambele;
  • Nu doresc să rămână treji în timpul operației;
  • Vor avea nevoie de grefe osoase majore.

PROTEZA

O proteză este un dinte artificial sau un rând de dinți artificiali pe care medicul stomatolog îl va atașa la implant. Proteza poate fi o „coroană” pentru a înlocui un dinte lipsă sau o „punte” pentru a înlocui mai mulți dinți lipsă. La un maxilar fără dinți, proteza acoperă aproape întreaga arcadă dentară.

Unele proteze cu mai mulți dinți sunt fixate permanent pe implanturi cu ajutorul unor șuruburi sau ciment special. Alte tipuri de proteze pot fi scoase pentru curățarea zilnică.

LA CE MĂ POT AȘTEPTA LA PROGRAMAREA MEA?

La consultația inițială, Dr. Mihail Radzichevici va face o anamneză completă, va efectua o examinare amănunțită și va examina orice radiografie sau tomografie computerizată pe care ați fi putut-o face. El vă va sfătui dacă sunt necesare investigații suplimentare.

Dr. Mihail Radzichevici vă va explica opțiunile disponibile pentru starea dumneavoastră de tratament și va discuta în profunzime despre procedură și orice riscuri asociate. De asemenea, vă va sfătui la ce să vă așteptați în perioada postoperatorie.

10 întrebări și răspunsuri frecvente despre implanturile dentare

Implanturile dentare sunt dispozitive de înlocuire a dinților lipsă care se introduc chirurgical în maxilar și sunt folosite pentru a oferi suport pentru coroane, punți sau proteze dentare.

Implanturile dentare oferă înlocuirea permanentă a dinților lipsă, permit o masticație normală, ajută la menținerea sănătății și integrității maxilarului și pot preveni deteriorarea dinților vecini.

Implanturile dentare sunt fabricate din titan, un material biocompatibil care se poate integra în țesutul osos și se poate folosi pentru a ține în siguranță coroana, puntea sau proteza dentară.

Există două tipuri principale de implanturi dentare: implanturile subțiri și implanturile adânci. Implanturile subțiri se folosesc pentru a înlocui o singură piesă de dinți, în timp ce implanturile adânci sunt potrivite pentru a susține punți și proteze dentare.

Tratamentul implică în general 3 etape: plasarea implantului dentar, procesul de vindecare și atașarea coroanei sau a protezei dentare.

Durata tratamentului pentru implanturile dentare depinde de tipul de implant și de starea inițială a dinților și a gingiilor. Acesta poate dura de la câteva luni la un an sau chiar mai mult.

Riscurile asociate cu implanturile dentare sunt infecții, durere și respingerea implantului dentar.

Costurile asociate cu implanturile dentare depind de numărul de implanturi necesare, de tipul de implant și de procedurile suplimentare necesare.

Primul pas pentru a obține un implant dentar este vizita la dentistul tău pentru a evalua starea dinților și a gingiilor. Apoi, dentistul tău vă prescrie examinări suplimentare, cum ar fi radiografia computerizată sau tomografia computerizată, pentru a determina dacă implantul dentar este potrivit pentru tine.

După plasarea implanturilor dentare, este important să se ia măsuri de îngrijire pentru a preveni infecțiile și inflamațiile. Aceasta include periajul zilnic al dinților, folosirea aței dentare și vizite regulate la dentist pentru examinări.

Tipuri de operații

Chirurgie dentoalveolară

detalii

Îndepărtarea maselelor de minte

detalii

Patologie orală

detalii

Ce spun clienții noștri

Operația pentru implant dentar a fost o experiență surprinzător de plăcută. Personalul medical a fost foarte amabil și profesionist, iar procedura a fost rapidă și precisă.

Am fost foarte impresionat de nivelul ridicat de igiena și curățenie pe care l-am întâlnit în clinică și de nivelul ridicat de atenție și grija pe care medicul și asistenții l-au acordat pentru a-mi asigura confortul și siguranța.

Refacerea a fost rapidă și fară complicații, iar rezultatul estetic a fost excelent. Sunt extrem de mulțumit de operația pe care am primit-o și recomand cu încredere pe Dl Doctor Mihail Radzichevici.

Marius Popescu

Implant dentar