Îndepărtarea maselelor de minte

Măselele de minte sunt ultimii dinți care erup în gură. Acest lucru se întâmplă de obicei la sfârșitul adolescenței sau la începutul vârstei de 20 de ani. Este obișnuit să avem între una și patru măsele de minte.

Adesea nu există spațiu suficient pentru ca măselele de minte să erupă complet și se spune că sunt „impactate”.

CARE SUNT SIMPTOMELE UNEI MĂSELE DE MINTE AFECTATE?

Măselele de minte pot cauza adesea probleme, inclusiv:

Durere și disconfort – Din cauza spațiului insuficient pentru ca dinții să erupă complet în gură;

Carii – Alimentele pot rămâne blocate între măselele de minte afectate și dinții vecini, ceea ce duce la apariția cariilor;

Infecție – Placa bacteriană și resturile prinse sub gingia care acoperă măseaua de minte parțial eruptă duc la inflamații în țesuturile moi din jur;

Formarea unui chist – Se formează un sac de lichid în jurul măselei de minte, se mărește și poate deplasa dintele, ceea ce duce la distrugerea osului și la deteriorarea altor dinți;

Resorbția dinților vecini – Măseaua de minte împinge împotriva dinților vecini, ceea ce duce la deteriorarea gravă a ambilor dinți.

CUM SE TRATEAZĂ MĂSELELE DE MINTE IMPACTATE?

Dentistul dumneavoastră vă poate trimite la Dr. Mihail Radzichevici pentru a vă îndepărta chirurgical măselele de minte afectate.

La consultația inițială, Dr. Mihail Radzichevici va face o anamneză amănunțită, va efectua o examinare completă și va analiza orice radiografie a gurii dumneavoastră pe care medicul dentist ar fi putut să o recomande. El vă va sfătui dacă sunt necesare investigații suplimentare.

Dr. Mihail Radzichevici vă va explica opțiunile pentru a vă scoate măselele de minte și va discuta în profunzime despre procedură și orice riscuri asociate. De asemenea, vă va sfătui la ce să vă așteptați în perioada postoperatorie.

CE PRESUPUNE EXTRACȚIA MĂSELELOR DE MINTE? 

Dr. Mihail Radzichevici va face o incizie pentru a deschide gingia pentru a scoate măseaua de minte. Este posibil să fie necesară îndepărtarea unei mici porțiuni de os pentru ca Dr. Mihail Radzichevici să poată ajunge la dinte. Este posibil să fie nevoie ca dintele să fie împărțit în segmente pentru a putea fi îndepărtat cu ușurință și în siguranță. Este posibil să fie nevoie ca incizia în gingii să fie închisă cu copci. Se folosesc copci dizolvabile, iar acestea se dizolvă în cel mult două săptămâni.

10 întrebări și răspunsuri frecvente despre extragerea măselelor de minte

Răspuns: Extracția măselelor de minte este o procedură chirurgicală prin care se îndepărtează măseaua de minte de la nivelul gingiei. 

Dacă măseaua de minte nu este extrasă, aceasta poate provoca dureri, inflamații și chiar infecții.

După extracția măselelor de minte, pacientul ar trebui să aibă grija de gingie și să ia măsuri pentru a preveni infecțiile în zonă.

Răspuns: Simptomele unei măsele de minte infectate includ durere, inflamație, roșeață, dificultăți la mestecat, senzație de arsură și chiar sângerări. 

Complicațiile unei extracții a măselei de minte pot include inflamații, sângerări, infecții, dureri și chiar fistule.

Răspuns: Opțiunile de tratament pentru măseaua de minte infectată includ antibiotice, debridarea și, în cazuri extreme, extracția măselelor de minte.

Răspuns: Durata unei extracții a măselei de minte poate dura între 15 și 30 de minute.

Răspuns: Înainte de a face o extracție a măselei de minte, pacientul ar trebui să discute cu medicul despre medicamentele pe care le ia, să facă radiografii și să se pregătească pentru anestezie.

Răspuns: Riscurile unei extracții a măselei de minte includ inflamații, sângerări, infecții, dureri și chiar fistule.

Răspuns: După ce măseaua de minte a fost extrasă, medicul poate recomanda un tratament special pentru a preveni inflamații și infecții și poate prescrie medicamente pentru durere. Pacientul ar trebui să urmeze instrucțiunile medicului și să aibă grijă de gingie după extracție.

Tipuri de operații

Chirurgie dentoalveolară

detalii

GREFA OSOASĂ SAU IMPLANTUL DE OS

Detalii

Patologie orală

Detalii

Ce spun clienții noștri

Am fost foarte impresionat de experiență mea cu extracția măselei de minte. Înainte de a începe procedura, medicul mi-a explicat cu atenție toate opțiunile și a fost foarte răbdător răspunzând tuturor întrebărilor mele.

A fost foarte atent să îmi asigure o experiență cât mai confortabilă și să reducă disconfortul asociat cu această procedură.

Am fost foarte impresionat de cât de bine s-a ocupat de mine și de câtă atenție a acordat întregii proceduri.

Îl recomand Dr. Mihail tuturor celor care au nevoie de o extracție a măselei de minte fară durere.

Cristian Pavel

Extracție măsea de minte